dijous, de maig 31, 2007



..::Rote Armee Fraktion::..


La RAF, la Fracció de l'exèrcit Roig de la República Federal d'Alemanya, també coneguda amb el nom de Baader-Meinhof (pel cognom dels seus dos membres més significats -Andreas Baader i Ulrike Meinhof), va ser una de les organitzacions armades d'extrema esquerra més importants durant la post-guerra. Utilitza el que es coneix com a foquisme, forma de guerrilla teoritzada per el sempre mític Ernesto Che Guevara en una de les seves millors obres, guerra de guerrillas.

La RAF pretenia ser un grup de resistència a l'estil de les guerrilles urbanes de SudAmèrica, especialment com els Tupamaros Uruguayans. entenien la guerra de guerrilles com una lluita contra el sistema, el capitalisme i l'imperialisme nordamericà. Va operar entre la dècada dels 70 i el 1988, causant una gran agitació a Alemanya, especialment a la tardor del 1977, el que va produir una crisi nacional) i la mort de 34 persones i 20 membres del grup degut a diversos atentats.

Es va donar a conèixer públicament el 14 de maig de 1970, quan Andreas Baader va ser alliberat per un comando. Va començar, aleshores, una lluita contra l'imperialisme i el capitalisme per part del grup, sempre força reduït, però que va gaudir del suport i la simpatia dels estudiants d'esquerres del país.