dimarts, de gener 23, 2007

..::Negre, dona i roja::..


Angela Ivonne Davis va neixer el 26 de gener de 1994 a Birminghan, Alabama, Estats Units. Molts de vosaltres la coneixareu ja que ha esdevingut una de les més conegudes marxistes de la dècada dels 60 i activista pels drets de la comunitat afroamericana.
El 1969 va ésser expulasada de La Universitat de Califòrnia, on donava classes de filosofia com a profesora auxiliar, habent estat alumna del il·lústre sociòleg de l’Escola de Frankfurt, Herbert Marcuse. Va ser expulsada com hem dit, durant la “caça de bruixes” que Mcarthy duia a terme als Estats Units en el context de la Guerra Freda i després que l’FBI descubrís la militància de Davis al Partit Comunista dels Estats Units.

Va estar relacionada també amb el llegendari partit polític de les Panteres Negres (Black Panthers). Involucrada en el cas dels germans de Soledad, va ser acusada d’assassinat i segrest el 1972. Gràcies a la repercussió mundial que va aconseguir el cas el 1973, va ésser absolta de tals càrrecs.

El 1974 passà a formar part del Comitè Central del Partit Comunista. El 1976, després de publicar la seva biografia, va tornar a l’ensenyament.





Per a més informació consultar Angela Yvonne Davis.