dijous, de gener 04, 2007




..::Les Parets són el diari del poble::..


L'art de carrer o en anglès, street art, com a concepte general i de manera amplia descriu tot aquell art desenvolupat al carrer, normalment de manera no autoritzada. Això inclouria tant el grafiti així com altres formes diverses de intervenció artística al carrer.

Desde mitjan dels 90, el terme street art o el seu equivalent de Post-Grafiti es venen utilitzant per a descriure el treball d'un conjunt heterogeni d'artistes que han anat desenvolupant accions artístiques al carrer mitjantçant plantilles, pósters, enganxines, i altres tècniques i codis que s'allunyen del tradicional grafiti.

La utilització de plantilles, sovint amb missatge polític, cobra especial rellevança a París a la segona meitat dels 60. No obstant, no és fins a mitjan dels 90, amb la aparició d'artistes com el nordamericà Shepard Fairey i la seva campanya "Obey" (Obey Giant) (Obeeix al gegant), ideada a partir del personatge de circ "André The Giant", i duta a terme mitjantçant la utilització de pósters i plantilles, quan les diverses propostes d'aquest tipus cobraren importància en diferents parts del món i són percebudes en el seu conjunt com a part d'un mateix fenòmen o escena.

El missatge original de la campanya va ésser nul. Va esdevenir tant conegut, però, a causa de que feia constantment referència a ell mateix. Així, desde mitjant dels 90 ha estat una de les imatges de cultura alernativa i urbana més vegades reutilitzada per altres artistes.

Avui en dia l'art de carrer esdevé una de les armes que tenim per a difondre les nostres idees alhora que decorem l'entorn on desenvolupem les nostres vides.

Animem des de CatalanRootsCulture a pintar, dibuixar, enganxar tot dipus d'art als nostres carrers i places.



..::Cooperativa per la difusió del pensament crític::..